Λαογραφική έκθεση απ’ την Β΄Τάξη

Τα παλιά αντικείμενα διηγούνται?laografiko-2016

Με αφορμή την αντίστοιχη ενότητα στη Γλώσσα και στη Μελέτη Περιβάλλοντος, τα παιδιά κινητοποίησαν γονείς και παππούδες και συγκεντρώνοντας πολύτιμα αντικείμενα χρηστικά και διακοσμητικά. Έτσι έστησαν μια εντυπωσιακή έκθεση με υφαντά, κεντήματα και πλεκτά (κάποια μεταφερμένα απ΄την Μικρασία), αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κουζινικά, παπουτσάκια παιδικά, τσαρούχια, παλιά ραδιόφωνα, σίδερα με κάρβουνο, μαγκάλι, παλιές πιστόλες, παλιά νομίσματα, φωτογραφική μηχανή, συσκευή τηλεφώνου και μια γραφομηχανή του 1962!!! Όλα είχαν να πουν μια ιστορία απ΄το παρελθόν…

Οι μικροί μαθητές/τριες έκαναν και μια πολύ ενδιαφέρουσα λαογραφική έρευνα παίρνοντας συνεντεύξεις από παππούδες και γιαγιάδες για τα παιχνίδια που έπαιζαν στην εποχή τους. Οι συνεντεύξεις αναρτήθηκαν στην έκθεσή μας.

Μερικά από τα αντικείμενα της έκθεσης

και οι συνεντεύξεις των μαθητών …


gpil0163Κάναμε και την παρουσίασή μας …

gpil0170

About Δέσποινα Παράσογλου

avatar

Δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης ...

2 Comments

 1. avatar
  ΝΑΤΑΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Θερμά συγχαρητήρια σε έναν αξιόλογο άνθρωπο, σε μια δραστήρια εκπαιδευτικό, σε μια αγαπητή κυρία, την κυρία μας. Μια κυρία που δεν επαναπαύεται απλά στα του καθημερινού σχολικού βίου αλλά επιζητεί νέους δρόμους και κατευθύνσεις, καινούργια βιώματα και ερεθίσματα για τους λιλιπούτειους ήρωες μας.
  Ως μητέρα θα εξακολουθώ να στηρίζω ανάλογες προσπάθειες. Προσπάθειες που προάγουν το ήθος, τον πολιτισμό, την παράδοση. Ό,τι εν γένει αποτελεί κινητήριο δύναμη προς δραστηριοποίηση και όχι εφησυχασμό.

 2. avatar
  Νατάσα Βασιλείου

  Θα αποτελούσε παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε θερμά και την άλλη κυρία μας, την κυρία Όλγα. Την κυρία του Β2 που κι εκείνη μαζί με τα μελίσσια της, συνέβαλαν και αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της όλης δράσης, μεταλαμπαδεύοντας γνώση και μεράκι σε όλους μας.
  Πόσο περήφανους μας κάνει αυτό το αχτύπητο δίδυμο κυριών!
  Η ισχύς εν τη ενώσει, πάντα τέτοια με αρωγούς γονείς και μαθητούδια! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*