Αναστολή λειτουργίας σχολικής μονάδας

Σε επίσημη ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες.

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Τα Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά.
Τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και της τηλεκπαίδευσης.
Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα για τους μαθητές των Δημοτικών:
Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:
-εκπαιδευτική τηλεόραση: Αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
-Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ για τα δημοτικά, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από ανακοινώσεις στον τύπο. Θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις και θα σας αποσταλεί το πρόγραμμα. Τα δύο τμήματα (Β2,Δ1) που είναι ήδη σε αναστολή θα ξεκινήσουν μαθήματα μαζί με τα υπόλοιπα την Τετάρτη 18/11 (Δεν θα ισχύσει το πρόγραμμα που σας έχουμε στείλει).

Να παρακολουθείτε τα email σας και την ιστοσελίδα του σχολείου για νέα και επίσημες ενημερώσεις. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους.

About Σωτήρης Αγγέλου

avatar

Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης