Σιμουλτανέ με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι Αβραμίδου Αναστασία

Ένα ακόμη παγκόσμιο μετάλλιο κατέκτησε η μετρ της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και μέλος της εθνικής μας ομάδας γυναικών, Αναστασία Αβραμίδου (2320 διεθνής αξιολόγηση), στο Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα που παίχθηκε στην Αντβέρππ. Πέτυχε 6 βαθμούς σε 9 αγώνες και τερμάτισε 2η ανάμεσα σε 32 σκακίστριες. Πρώτη με 6,5 βαθμούς ήταν η Γερμανίδα Siebel (2280 διεθνής αξιολόγη στ). Η Αβραμίδου, που είναι φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης (κατηγορία μέχρι 12 ετών) το 2012, αλλά και στην κατηγορία μέχρι 14 ετών το 2014. Εχει κατακτήσει το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το 2009 στα κορίτσια μέχρι 9 ετών και το 2013 στην κατηγορία μέχρι 13 ετών. Το 2014 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία μέχρι 15 ετών.
Λίγες ημέρες μετά την επιτυχία της, η Αναστασία Αβραμίδου βρέθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε τμήμα της δεύτερης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης, για να παίξει σκάκι με τα παιδιά του τμήματος σε έναν αγώνα σιμουλτανέ (με όλα μαζί ταυτόχρονα!). Ήταν καλεσμένη της δασκάλας του τμήματος, γνωστής διαιτήτριας και γραμματέως της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βέρας Αβραμίδου (με την οποία δεν έχουν κάποια συγγένεια!). Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της ένταξης του σκακιού στο Δημοτικό Σχολείο μέσω του νέου θεσμού, των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Αφού απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών που είχαν προετοιμάσει από πριν, μοιράστηκε με τα παιδιά την εμπειρία της και πραγματοποίησε αγώνα επίδειξης (Σιμουλτανέ), παίζοντας ταυτόχρονα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτέρας τάξης, με μαύρα.

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων την ευχαριστούμε θερμά, για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στις μάχες που δίνει στη σκακιέρα.

About Σωτήρης Αγγέλου

avatar

Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης