Στο σχολείο ξανά 01/06/2020

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων ξεκινά από τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Παρασκευή, 26 Ιουνίου με την ανάπτυξη 2 υποτμημάτων σε κάθε τμήμα με τους μισούς μαθητές. Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή το 1ο υποτμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το 2ο, ενώ κάθε επόμενη εβδομάδα εναλλάξ.

Το πρωί τα παιδιά θα προσέρχονται μετά τις 8:00 και τα μαθήματα θ’ αρχίζουν στις 8:15 και θα τελειώνουν στις 13:15 , με σταδιακή αποχώρηση των μαθητών. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των γονέων, που θα γίνεται όταν είναι απαραίτητο με ραντεβού. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει, ενώ προβλέπεται σίτιση για τους μαθητές που ήδη σιτίζονται (το φαγητό θα διανέμεται όπως και πριν).

Ο χώρος του σχολείου έχει απολυμανθεί, ενώ υπάρχει επάρκεια απολυμαντικών, σαπουνιών και αντισηπτικών. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στις αίθουσες προβλέπεται καθαρισμός – απολύμανση δύο φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το τέλος των μαθημάτων.
Το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό, επομένως τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό. Δεν πρέπει να μοιράζονται τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ καλό είναι να έχουν μαζί τους ατομικό απολυμαντικό ή μαντηλάκια κι έναν μαρκαδόρο για τον πίνακα. Θα πρέπει να κρατήσουν τα βιβλία της φετινής σχολικής χρονιάς για την περίπτωση που θα ξαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη.
Προσπαθήστε να ενημερώσετε τα παιδιά για τους γενικούς υγειονομικούς κανόνες προστασίας και τις συνέπειες της μη εφαρμογής τους. Δεν θα επιτρέπεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου υπάρχει σωματική επαφή (μπάλα, κυνηγητό, συνωστισμός). Το Σχολείο θα κρατήσει πολύ αυστηρή στάση στην τήρηση των κανόνων συγχρωτισμού.
Όσες και όσοι κηδεμόνες δεν στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο παρακαλούνται να υπογράψουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλουν στο mail του σχολείου, ή να την προσκομίσουν χρησιμοποιώντας το θυροτηλέφωνο του κτιρίου (για την αποφυγή συνωστισμού).
Ευχόμαστε σε όλες και όλους μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς καλό νέο ξεκίνημα με προσοχή κι αισιοδοξία.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1599 covid-19. (1)

About Σωτήρης Αγγέλου

avatar

Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης