Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (06-03-2015)

evag-ekfovismosΟ όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

002-ekfovismosΤο bullying μπορεί να είναι παντού. Στο σχολείο μπορεί να είναι απειλές, κοροϊδία αλλά και ξύλο από συμμαθητές. Bullying υπάρχει ακόμα και στη παρέα.

  • Κλείδωσαν μικρά παιδιά στις τουαλέτες …
  • Δυο μεγάλα παιδιά έσπρωξαν ένα παιδί στην πόρτα κι αυτό χτύπησε …
  • Μερικά παιδιά έτρεχαν και χτύπησαν ένα μικρό παιδί κατά λάθος πάλι …
  • Μερικά παιδιά με το στόμα τους χτυπάνε χειρότερα …

Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για τη μάθηση, το παιχνίδι, τη χαρά, την παρέα, για να καλλιεργήσουν το αύριο τους. Όμως μερικά παιδιά φοβούνται και δε θέλουν να πάνε σχολείο γιατί κάποια παιδιά τους τους χτυπάνε, τους κοροϊδεύουν και δημιουργείται αυτό που λέμε σχολικός εκφοβισμός. Σ΄ όλο τον κόσμο υπάρχει ο σχολικός εκφοβισμός και όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τον σταματήσουν.

ΚΑΤΩ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Δικτυακό υλικό για το σχολικό εκφοβισμό

Κάντε παρέα, παίξτε, τραγουδήστε, χορέψτε, γελάστε, μιλήστε, χαρείτε το σχολείο!yes-ekfovismos

About Πηλιανίδης Γιώργος

avatar

Δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης ...

1 Comment

  1. avatar
    ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: “Κάντε παρέα, παίξτε, τραγουδήστε, χορέψτε, γελάστε, μιλήστε, χαρείτε το σχολείο!”. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ME ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ (Π.Χ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*