Επικοινωνία με την κ. Μαραγκού, σχολική ψυχολόγο

Αγαπητοί γονείς,

Τις τελευταίες ημέρες, η καθημερινότητα μας έχει περιοριστεί στο σπίτι, και οι κοινωνικές μας επαφές έχουν περιοριστεί κατά πολύ, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μας.
Ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των σχολείων, έχουν αλλάξει σημαντικά οι κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες όλοι ζούμε και εργαζόμαστε, εξαιτίας ενός γεγονότος που είναι πέρα του δικού μας ελέγχου. Μιας κρίσης που αποτελεί μέρος της ζωής όλων μας.
Η κατάσταση αυτή, όσο και αν γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι παροδική δεν παύει να είναι αποσταθεροποιητική, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, και να μας κάνει να νιώθουμε ότι απειλούμαστε, να μας αναστατώνει και να επιφέρει εσωτερική ένταση.
Όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικές απέναντι σε μια κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική όπως είναι μια πανδημία.
Αναμφισβήτητα, ο καθένας και η κάθε μια από εμάς στέκεται με διαφορετικό τρόπο απέναντι σε αυτήν την κρίση, και την αντιμετωπίζει με διαφορετικούς τρόπους. Σίγουρα όμως η κατάσταση αυτή μας επηρεάζει συναισθηματικά και κλονίζει την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε στα νέα αυτά δεδομένα.
Το σχολείο σαν κοινότητα που νοιάζεται και φροντίζει μπορεί να στηρίξει συμβουλευτικά τους γονείς που το επιθυμούν.

Όποιος/α επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e mail: rmaragkou74@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί σας, και άμεσα να ορίσουμε μια προσωπική εξ’ αποστάσεως επικοινωνία.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου,
Η Σχολική Ψυχολόγος
Ροζάννα Μαραγκού

About Σωτήρης Αγγέλου

avatar

Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης